Hits: 7130

 

20. Stormøte

for samtaler knyttet til ubesvarte spørsmål

I SOSIALT ENTREPRENØRSKAP

 

Tid: Mandag 23. januar 2012, 16:00 - 20:00
Sted: Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo, Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 0161 Oslo (inngang fra baksiden av bygården).
Bevertning: Lett bevertning og drikke i pausen.
Visjon: Samtalene fortsetter, likeså arbeidet med de individuelle prosjekter/prosesser til vi møtes neste gang.


Vi har gleden av å invitere til et spennende møte med forelesninger, samtaler, gjesteforelesere fra Karlstads universitet og informasjon om søkerprosessen i STORMØTEFONDET. Tema for det 20. Stormøte er: ”Sosialt entreprenørskap – nøkkelen til et bedre samfunn?”.

 

Program for dagen

16:00 Fremmøte og registrering.

16:15

Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved initiativtaker

Fil. Dr. Jan-Urban Sandal.

16:30

 

Tema ” ”

Samtale.

 

 

Tema

Samtale.

   

 


Tema "Kunnskapsinnovasjon - en fremtid i møte"

Samtale.

20:00 Avslutning av det 20. Stormøte

 

 

VELKOMMEN!

 



 

Forelesere, organisasjoner og vertskap:

 


Program for dagen
16:00: Fremmøte og registrering.
16:15: Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved initiativtaker
Fil. Dr. Jan-Urban Sandal.
Velkomsttale: Johannes Heggland, konstituert generalsekretær Siftelsen Kirkens Bymisjon.
16:30: BATTERIET, Kai-Rune Myhrer, daglig leder og Sigmund Aunan, veileder:
Tema: ”Sosialt entreprenørskap – et virkemiddel i kampen mot fattigdom og sosial ekskludering? Erfaringer fra Batteriet, Kirkens Bymisjon Oslo”.
17:20: PANTERNE, Chris Klemmetvold, etablerer og daglig leder:
Tema: ”Hvilke praktiske utfordringer har jeg møtt på underveis, og
hvordan har jeg håndtert disse så langt?”.
18:10: Pause og mingel.
18:30: Forelesning: Bengt Dahlgren, Fil. Lic., Karlstads universitet, Ek. Dr. Gunnel
Kardemark, Karlstads universitet:
Tema: ” Gör vågen! Samhällsentreprenörskap med värmländska
förtecken”.
19:30: STORMØTEFONDET 2012. Søknader, retningslinjer, spørsmål og svar.
20:00: Avslutning av det 20. Stormøte.


Johannes Heggland er for tiden konstituert som generalsekretær i Stiftelsen Kirkens Bymisjon. Johannes har fagbakgrunn som sosionom med videreutdanning i ledelse og folkehelse. Han har arbeidet i organisasjonen i mange år, blant annet som avdelingsdirektør for avdeling Mangfold og Oppvekst og dessuten arbeidet med bistandsarbeid i Latin-Amerika.

 

 
Stiftelsen Kirkens Bymisjon ble etablert i 1855 og er i dag en diakonal stiftelse med ca 1100 medarbeidere i hel- og deltidsstillinger og ca 1500 frivillige medarbeidere. Disse er knyttet til ca 45 tiltak og institusjoner. Det er stor bredde og høy kompetanse blant bymisjonens medarbeidere. Kirkens Bymisjon er også etablert i en rekke andre norske byer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Bymisjonene i Norge samarbeider nært seg i mellom og med tilsvarende organisasjoner i Norge, Norden og Europa.

Menneskene vi har kontakt med gjennom vårt arbeid spenner over alle aldersgrupper og mange sosiale felt: Fra forebygging og omsorgstiltak for barn og unge til bo- og behandlingstilbud for eldre. Fra lavterskeltilbud på gateplan til spesialisthelsetjeneste i institusjon innenfor rus og psykiatri. Dessuten botiltak, sysselsettingstiltak, kafeer og møtesteder, gudstjenestefellesskap, frivillighetssentraler, aktivitetstilbud og råd/veiledning/opplæring. Det drives et aktivt utviklingsarbeid knyttet til mange av virksomhetene med støtte fra offentlige og private kilder og gjennom egen Fagutviklingsenhet i organisasjonen.
Kirkens Bymisjons hjemmesider: www.bymisjon.no

Kai-Rune Myhrer er daglig leder og etablerte Batteriet i 2004. Han er utdannet sosionom og har mange års erfaring fra ledelse i ulike virksomheter i Kirkens Bymisjon som bl.a. Kirkens SOS og ulike rusinstitusjoner.
Sigmund Aunan har arbeidet i Batteriet siden 2007. Aunan er siviløkonom med lang erfaring fra næringslivet innen ledelse, merkevarebygging, salg, markedsanalyse og media planlegging.

 

 

Batteriet er et ressurssenter for organisasjoner og personer som arbeider mot fattigdom og sosial ekskludering i Norge. Batteriet er en del av Kirkens Bymisjon, opprettet i Oslo i 2004 og finansiert av Arbeids og velferdsdirektoratet. I dag finner du Batteriet i Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Bodø.

Batteriet
• bidrar til målrettet, stabil og effektiv drift i organisasjoner som kjemper mot fattigdom og sosial ekskludering
• bidrar til opprettelse av nye grupper og organisasjoner innen det
samme feltet
• gir veiledning og undervisning
• kobler personer og ressurser fra det politiske miljø og brukergrupper med hverandre
• er en møteplass der mennesker kan treffes til diskusjon, gjensidig læring og inspirasjon
• tilbyr kontorplass i perioder med tilgang til PC, Internett, telefon, faks og kopimaskin

Batteriets hjemmeside: http://www.bymisjon.no/no/Virksomheter/Batteriet/Informasjon/

Chris Klemmetvold har bachelorgrad i samfunnsvitenskaplige fag fra NTNU, og med fordypning i statsvitenskap. Bakgrunnen for at han jobber med Panterne er at han våren og sommeren 2011 tok et studium i sosialt entreprenørskap hos Senter for entreprenørskap ved Universitetet i Oslo. Studiet inkluderte et tre måneders opphold i Cape Town, Sør-Afrika. Tidligere har han blant annet jobbet som sekretær i AUF og som foredragsholder for NTNUs seksjon for rekruttering og opptak. For å spe på økonomien jobber han som undervisningsassistent i innovasjon for professor Sjur Dagestad ved NTNU, som øvingslærer ved studiet i sosialt entreprenørskap ved universitetet i Oslo og freelance som foredragsholder. Han har også noe inntekt fra et selskap som begynte som ungdomsbedrift i 2001 og nå heter billigTrykk.no

 

 

PANTERNE: Vi henter pant, glass- og metallemballasje en gang i måneden etter fast henteplan. Dagen før får kunden påminnelse i en tekstmelding. Da kommer uniformerte pantere med ID-kort og spesialdesignet tralle for å hente deres avfall. Alt kunden trenger å huske er å sette avfallet utenfor døren eller på avtalt sted. Panteinntekten generer en timelønn på rundt kr 100,- som går skattefritt rett til panteren. Det kunden betaler går til utstyr, kontor, markedsføring, oppfølging av pantere, drømmedag, kurs og sosiale aktiviteter. Tjenesten koster kr 50,- pr. måned og faktureres forskuddsvis for et halvt år. Rusahvengige som deltar i legemiddelassistert rehabilitering har ikke alltid et aktivitetstilbud. Mange ender opp med å utvikle såkalt “sidemisbruk” fordi de ikke her en meningsfull hverdag. Hos Panterne får de som ønsker det en mulighet til arbeid og aktivitet. Når panteren har fungert hos oss en periode vil vi, sammen med NAV formidle kontakt med potensielle arbeidsgivere for arbeidspraksis og ansettelse. Alle pantere skal ha en plan for egen personlig utvikling som samordnes med NAV og andre offentlige aktører. En dag i uka møtes panterne til “drømmedagen”, hvor man jobber med å utvikle egen kompetanse og ferdigheter for å nå målene i planene sine. Takhøyden skal være stor og mulighetene mange. Panterne følges opp kollektivt gjennom ukentlig drømmedagsfrokost og månedlig gjennom individuelle kafésamtaler.

Bengt Dahlgren, filosofie licentiat i kulturgeografi och senior rådgivare vid Karlstads universitet.
Bengt är sedan ett år tillbaka pensionerad planeringsdirektör vid Länsstyrelsen i Värmlands län. Han har som sådan lång erfarenhet av arbete med regional utveckling, samhällsplanering och sociala frågor i Värmland. Bengt var en av initiativtagarna till att Centrum för forskning om regional utveckling (Cerut) bildades och har varit mycket engagerad i uppbyggnaden och utvecklingen av centrumbildningen. Han har under ett antal år också varit vice ordförande i Ceruts styrelse och är nu knuten till Cerut som senior rådgivare.
Bengt är ordförande i SCB:s (Statistiska Centralbyrån) användarråd för regional statistik.

Gunnel Kardemark, ekonomie doktor och lektor i företagsekonomi vid Karlstads universitet.
Gunnel är sedan årsskiftet föreståndare för Centrum för forskning om regional utveckling (Cerut) vid Karlstads universitet. Hon har tidigare varit prefekt för ekonomiska institutionen vid Karlstads universitet samt vice rektor. Vidare är hon ledamot i styrelserna för Karlstads universitets uppdrags AB och Karlstads universitet. Tidigare har hon bland annat varit styrelseordförande i The Packaging Arenas (TPA) styrelse samt ledamot i Compares styrelse och styrelsen för Centrum för tjänsteforskning (CTF).
Gunnel är också forskningssamordnare för ett forskningsprojekt där forskare och doktorander från Karlstads universitet, Högskolan Dalarna, Högskolan i Gävle, Umeå universitet, Mälardalens högskola
och Göteborgs universitet ingår. Inom ramen för projektet studeras tre företagskluster.

 

 

Cerut (Centrum för forskning om regional utveckling) är ett forskningscentrum vid Karlstads universitet vars uppgift är att tillsammans med det omgivande samhället skapa, utveckla och vårda kunskaper om regional a utvecklingsfrågor. Det görs i dialog med företag och andra organisationer. Ceruts ambition är att vara en regionalt välkänd, nationellt respekterad och internationellt uppmärksammad centrumbildning inom forskningsområdet regional utveckling. Cerut lägger ett brett mänskligt och samhälleligt perspektiv på de regionala utvecklingsfrågorna och arbetar mångvetenskapligt. Det är ca 20 forskare som i olika omfattning är knutna till centrumbildningen. De representerar bland annat följande ämnesdiscipliner, kulturgeografi, statvetenskap, sociologi och företagsekonomi