Hits: 6125

 

16. Stormøte

for samtaler knyttet til ubesvarte spørsmål

I SOSIALT ENTREPRENØRSKAP

 

Tid: Mandag 06. juni 2011, 16:00 - 20:00
Sted: Aurora Verksted SA, v/ Trine Dreyer, Kirkeveien 50, 1363 Høvik.
Bevertning: Lett bevertning og drikke i pausen.
Visjon: Samtalene fortsetter, likeså arbeidet med de individuelle prosjekter/prosesser til vi møtes neste gang.


Vi har gleden av å invitere til et spennende møte med presentasjon, workshops og åpen butikk betjent av en av Auroristene.
I første del av møtet får vi et innlegg om Aurora Veksted SA som sosial entreprenør ved daglig leder og grunnlegger Trine Dreyer. I andre del av møtet vil hun og hennes kollegaer lede ulike workshops og aktiviteter.

 

Program for dagen

16:00 Fremmøte og registrering.

16:15

Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved initiativtaker

Fil. Dr. Jan-Urban Sandal.

16:30

 

Tema ” ”

Samtale.

 

 

Tema

Samtale.

   

 


Tema "Kunnskapsinnovasjon - en fremtid i møte"

Samtale.

20:00 Avslutning av det 16. Stormøte

 

 

VELKOMMEN!

 

 


 

 

 

 

Program for dagen
16:15: Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved initiativtaker
Fil. Dr. Jan-Urban Sandal.
16:30: Forelesning: Trine Dreyer, daglig leder i Aurora Verksted SA:
Tema: "Aurora Verksted SA som sosial entreprenør”

17:30: Pause
18:00: Workshops:

Tema 1: ” Sett i gang”: deltakernes egne prosjekter og prosesser, samtale i grupper, deling av erfaring. Prosessveiledning ved Trine Dreyer.
Tema 2: ” Studio Aurora”: en presentasjon av erfaringer og oppdagelser fra arbeidet med vårt nyeste prosjekt. Spørsmål og svar, ved Elisabeth Arntzen
Tema 3: ” Omvisning på verkstedet”: metode, organisasjon, hverdagsliv og filosofi. Spørsmål og svar, ved Pål R. Stensen.

19:30: Åpen butikk, betjent av en av Auroristene.
20:00: Avslutning av Stormøtet.


Trine Dreyer:


Trine Dreyer er daglig leder og har arbeidet ved Aurora Verksted i snart 25 år. Hun har utdanning fra NKSH som barnevernpedagog og har dessuten en Mastergrad fra University of Santa Monica i California.
Dreyer har skrevet en bok, artikler i bøker, blader m.m. Hun er en ofte benyttet foredragsholder og inspirator for små og store grupper i inn- og utland.

 


Pål R. Stensen:


Pål R. Stensen har arbeidet ved Aurora Verksted i snart 13 år og er teamleder i tillegg til arbeidsleder på maling/grafisk verksted og ansvarlig for foto og datadesign. Stensen har studert sosialantropologi og religionshistorie ved Universitetet i Oslo.

 


Elisabeth Arntzen:


Elisabeth Arntzen har arbeidet ved Aurora Verksted i snart 20 år og er prosjektleder på Studio Aurora, det eksterne prosjektet på Stabekk, og ansvarlig for strikkeproduksjonen i begge avdelinger. Hun studerer sosialt entreprenørskap på Sosialentreprenørskolen INS hos Fil Dr Jan-U. Sandal og organisasjon og ledelse ved Høyskolen i Hedmark.

 

 

Litt om Aurora Verksted SA:


Aurora Verksted SA er et selveid kooperativ; en inspirasjonsbedrift for kunstnere med og uten funksjonshemming.
Aurora Verksted SA skaper unik design og produkter med særpreg og høy kvalitet. På Aurora Verksted SA samarbeides det i alle deler av produksjonen noe som gir kollektiv kunst. Det er en måte å jobbe på som sikrer stadig fornying samtidig som det gir rom for diversifisering og hjertevarme.


Bilder, tegninger, tekst og malerier brukes som motiv på kort og kalendere, dekor på porselen og klær og gir form til nydelige sølvsmykker.


”Vi selger kompetanse i from av omvisninger, kurs og veiledning til individ og gruppe, innen flere tema” påpeker Trine.


”I år er vi ca 70 mennesker tilknyttet våre 2 hus, vi omsetter for ca 12 millioner kroner og driver handel og designutvikling med solidaritetsprosjekt i 4 land” understreker Trine.


Aurora Verksted SA selger tilrettelagte arbeidsplasser til Bærum, Asker og Oslo kommuner. Kooperativet selger individuelt tilrettelagte arbeidstreningsplasser til NAV på individbasis.


100 % AURORADESIGN består av:


54 % Omsorg
19 % Galskap
13 % Inspirasjon
8 % Latter
5 % Adrenalin
1 % Orden


Aurora har eksistert siden 1987 og vært organisert i ulike selskapsformer: stiftelse, kommunalt arbeidssenter og sosialt kooperativ.