31. STORMØTE

for samtaler knyttet til ubesvarte spørsmål

I SOSIALT ENTREPRENØRSKAP

 

Tid: Mandag 9. desember 2013, 16:00 - 20:00, registrering 16:00 - 16:10
Sted: Peppes Pizza, Konferanseavdelingen, Stortingsgaten 4, 0158 OSLO
Bevertning: Lett bevertning og drikke i pausen.
Visjon: Samtalene fortsetter, likeså arbeidet med de individuelle prosjekter/prosesser til vi møtes neste gang

 

Vi har gleden av å invitere til et spennende møte med forelesninger, samtaler, workshop og musikalsk innslag. På dette Stormøtet setter vi fokus på hvordan sosialt entreprenørskap kan bidra til å bygge det gode samfunn. Tema for det 31. Stormøte er:” Det gode samfunnet, finnes det?

 

Program for dagen

16:00 Fremmøte og registrering.

16:15

Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved preses

Dr. Jan-Urban Sandal.

16:30

Keynotespeaker: Sosialentreprenør Monica Rasch:

Tema ” Det gode samfunnet, finnes det?”

Samtale.

17:00

Keynotespeaker: Vidar Tancred Paulsrud:

Tema ”På veien for folket

Samtale.

17:30 Keynotespeaker: Patrick van den Boom:

Tema ”Klovnens vei til det demente sinn

Samtale.

18:00 Pause og mingel.

18:30

Keynotespeaker: Ingvar Nevland:

Tema "Kan blinde se?"

Samtale.

18:45 Keynotespeaker: Hans Holter Solhjell:

Tema "Konflikttaklingsmodellen"

Samtale.

19:15 Workshop, og verdiskapning gjennom sang og musikk
Ledes av Monica Rasch
20:00 Avslutning av det 31. Stormøte

 

Bindende påmelding til Jan-Urban Sandal senest fredag 2013-12-06.
Tlf. + (47) 67 97 53 60 email: jan-u.sandal@janusandal.no

VELKOMMEN!

Dato for videre Stormøter:

32. Stormøte: 2014-01-27
33. Stormøte: 2014-03-20/22
 

Forelesere:





Jeg heter Monica Rasch, og skal presentere vår frivillige organisasjon Hjerteveien på Stormøtet 9.desember 2013. Av utdanning, er jeg helsefagarbeider og har gått første året på helse/administrasjon. Min arbeidserfaring har vært innenfor forskjellige deler av helsevesenet og hjelpeapparatet, innenfor sykehjem, hjemmesykepleien, forskjellige institusjoner for multihandikappede og mennesker med psykiske diagnoser, som assistent for elever med spesielle behov i skole og SFO, og som personlig assistent for ungdommer/voksne, ved siden av miljøterapeut på ungdomshjem og nattevakt i Miljøtjenesten i Rygge. Jeg jobber som daglig leder for Hjerteveien, som er en organisasjon for folk som har opplevd svikt i hjelpeapparatet. Vårt hovedprosjekt nå er et CD-prosjekt for å få organisasjonen i gang.

 

Ingvar Nevland (f. 1968) er generalsekretær i KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte) siden 2006. Nevland er utdannet sosionom fra Diakonhjemmets Sosialhøgskole med erfaring fra sosialkontor og som miljøterapeut i voksenpsykiatrien. Nevland tok senere mellomfag i offentlig administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Fra 1999 var han administrasjonsleder og daglig leder i Kristen Riksradio, som produserte radio på kortbølge, mellombølge, lokalradioer, webradio og DAB radio. KABB har syns- og lesehemmede medlemmer i hele Norge og driver et offentlig godkjent lydbibliotek, arrangerer leirer for ulike aldersgrupper og mye, mye mer.


Hans Holter Solhjell driver firmaet Foreldrekompetanse.no, med fokus på undervisning og veiledning for foreldre, og fagfolk som jobber med barn. Hans har et praktisk fokus på kommunikasjon og konflikthåndtering og hvordan voksne bedre kan håndtere vanskelige og krevende situasjoner i møtet med barn. Hans er pedagog, og har utviklet flere praktiske kommunikasjonsmodeller for å gjøre krevende situasjoner lettere å forstå, og endre. Han leder også Famlab.no, som er den norske delen av den danske familieterapeuten Jesper Juul's internasjonale undervisning og veilednings organisasjon. 
 


Patrick van den Boom driver Klokkeklovnene. Vi er Klokke Klovnene og har spesialisert oss på å få kontakt med mennesker med demens. I Norge er det i dag mer enn 70.000 mennesker som lider av demens, og antallet stiger stadig. Vi er moderne klovner med morsomme, fargerike klær og en rød nese. Klokke Klovnene bruker nesten ingen sminke. Vårt mål er å bringe dagens enkelhet inn i en kompleks verden, som mennesker med demens iblant er innestengt i. Med varme, humor og respekt skaper vi en ny virkelighet som setter ting i andre perspektiv, overrasker og gleder!


Vidar Tancred Paulsrud er 46 år gammel og har, etter eget utsagn vært med på livets harde skole. Vidar har vært med i mange debatter på Facebook om det meste innen urettferdighet. Underveis så tok han valget å gå samme vei som sine forfedre, Bjørnstjerne Bjørnson og Henrik Tancred Ibsen. Vidar er heldig med sitt valg og mener sjansen for å lykkes er stor med dagens teknologi innen internett og dens mulighet til å spre informasjon til folket. Vidar Tancred Paulsrud har startet å samle inn videomateriale fra folk som bruker sine kreative evner til å gjøre noe for å hjelpe seg selv og andre likesinnede til et bedre liv. Dette videomaterialet vil bli brukt til å bygge et nettverk for” På Veien For Folket” som vil fungere som en informasjons sentral for de som ønsker å gjøre noe med de ressursene de har. Vidar lager også musikkvideoer for å spre budskap på en vakker måte.

 

STORMØTEPRISEN 2011

Linn Landewall, SP-02-A
Nina Andersen, SP-02-A
Alexander Berg jr., SP-03-A
Kristinn Jon Olafsson, SP-03-A
Raj Kumar Thapa, SP-03-A

 

STORMØTEFONDETS STIPENDIATER 2012

Marte Sootholtet, RS-03-A
Brock LeMieux, RS-03-A

 

STORMØTEPRISEN 2012

Diana Moisejenkaite, SP-03-A

 

STORMØTEFONDETS STIPENDIATER 2013

Nadina Helen Bakos, RS-04-A
Oleksandr Saienko, ES-01-A
Veronika Tovarnytska, ES-01-A
Anna Protsiuk, ES-01-A
Anastasiia Kosovan, ES-01-A
Marta Belik, ES-01-A
Terje Moe Hansen, ES-01-A
Anne G. Søreide, ES-01-A
Silje Bratberg, ES-01-A
Nadina Helen Bakos, ES-01-A